אני יודעת זה לא בדיוק מתכון כי זה ממש קליל אבל זה כלכך שימושי שהייתי חייבת.
לפחות פעם בשבוע אני מכינה את הרוטב הזה. הוא מתאים למלא מאכלים שונים וגם אם אין לי תכנון מראש למה הוא מיועד הוא תמיד מתחסל.
זמן ההתעסקות להכנה זה 3 ד׳, שמים על האש וזמן הבישול תלוי בעיקר למה מיועד הרוטב ועד כמה אתם אוהבים אותו סמיך או דליל.
🥫🥫🥫🥫🥫
מתכון:
בסיר חם מוסיפים שמן זית/שמן קנולה מוסיפים 1-2 שיני שום כתושות (זהירות שלא יישרף) ומיד מוסיפים מחית עגבניות (מגיע בבקבוק זכוכית של 690-700 מ״ל) ומערבבים, לרוב אני מוסיפה מעט מים בערך רבע כוס (כדאי לשטוף את הבקבוק ולנצל את כל המחית) מוסיפים קורט מלח מערבבים. כאשר מגיע לרתיחה וזה קורה מאוד מהר (זהירות קופץ). מנמיכים את האש ומבשלים בין 20-40 ד׳ תלוי באיזה מרקם של רוטב אתם רוצים.
זהו!
אם אתם רוצים להכין לזניה או קציצות תכינו מעט יותר נוזלי וזמן הבישול יהיה קצר יותר, לפיצה וטוסטים בשלו עוד כמה דק׳ עד למרקם הרצוי.
יצא לי להכין את זה עם הרבה שום, עם קצת שום, עם הרבה שמן, פחות שמן, שמן זית, שמן קנולה, בישול ארוך, בישול קצר בקיצור בכל השיטות שיש ותמיד יוצא טעים.
הדבר היחיד שיכול לפקשש את זה זה עם מחית העגבניות לא טעימה (לא מכירה את כל החברות).
ביחרו מחית עגבניות ללא תוספות מיותרות ברכיבים הכי טוב 100% מחית עגבניות מקסימום מחית עם תוספת מלח, לא צריך פה סוכר וחומרי טעם וכו׳ מיותר לחלוטין.
🥫🍅🥫🍅🥫🍅
bon appétit!!!
Comments