אני יודעת שחלק מכם יראו “טופו” ויחשבו שזה למתקדמים מידי... חכו חכו!! אל תדפדפו הלאה.
מי שיש לו מישהו צמחוני/טבעוני בבית בטח כבר מכיר ויצא לו לטעום. אבל מי שלא לא בטוח שיצא לו לטעום וגרוע מכך אפילו אולי נתפס בדעה הרווחות כי טופו חסר טעם.
יש בזה משהו... אכן הטופו הינו בעל טעם עדין, אבל היתרון הגדול הוא שהוא מקבל את הטעם של המזון סביבו וכך ניתן להפוך אותו לשלל טעמים!
אפשר לחתוך אותו לפרוסות, קוביות, לגרד אותו בפומפיה,לקלף, להכין ממנו קציצות.
אפשר לתבל את הטופו כמו שווארמה, לבשל בסיר קציצות, להכין בולנז, תיבול מתוק, לצפות בפירורי לחם לשניצל וכמוכן גם לקוביות חמודות וטעימות הנאפות בתנור.
אצלי בבית אנחנו חובבי טופו גדולים ולפחות פעמיים בשבוע הטופו מככב על השולחן בשלל מתכונים שונים.⭐
לטופו יש ערך תזונתי רב והוא עשיר בחלבון, סידן, ברזל ודל בשומן.
למתכון📒
מצרכים:
1 חבילת טופו 300 ג׳
1.5 כפית מלח
0.5 כפית אבקת שום
1 כוס פירורי לחם
2 ביצים
0.25 כוס קמח
אופן הכנה:
לוקחים את הטופו וחותכים אותו לקוביות (יש הממליצים לייבש אותו אני לא מייבשת ויוצא נהדר).
מכינים 3 צלחות- צלחת קמח, צלחת עם ביצים משוקשקות וצלחת עם פירורי לחם מעורבבים עם מלח ואבקת שום (אגב את המלח ואבקת השום אפשר לשים גם בביצים ולשקשק).
שמים את הקוביות בצלחת הקמח ומערבבים היטב, מעבירים לצלחת הביצים ומערבבים היטב, ומשם לצלחת פירורי הלחם (ממש כמו שניצל). לוקחים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת קלות שמים עליה את הטופו ומכניסים לתנור חם 180 מעלות ל25-35 ג׳.
מוציאים ואוכלים, טעים טעים!
- אפשר לטגן פשוט לוקח יותר זמן ויותר טררם (יש מצב גם יותר טעים אבל אני לרוב מעדיפה שגר ושכח)
- אם התיבול שכתבתי אינו מספיק מבחינתכם אפשר להוסיף תבלינים בשפע לדוג: פפריקה, כמון, שום כתוש, סילאן, רוטב סויה וכו׳(הטופו אוהב טעמים חזקים)
- שתפו את הילדים בהכנה, הילדים נהנים מאוד מהשלבים של לתבול בקמח לביצים ולפירורי הלחם. ואם זה עם מלקחיים זה בכלל תענוג
- אפשר לאכול את הקוביות סתם כך, להוסיף לסלט מפנק (וינגרט עושה להם פלאים), לאכול עם מתבל (עגבניות/גבינה/טחינה), לשלוח לבית ספר וכו׳ וכו׳
- במידה והכנתם מראש הכניסו לחימום קצר בתנור יוצא קראנצ׳י, גם במיקרו זה נהדר אבל המרקם רך
-
bon appétit!!!
top of page
bottom of page
Comments