top of page

צנצנת חמוצים!!!🥕🧄🫙



כבר נמאס ממלפפון ועגבנייה והילדים מסרבים לאכול ירקות אחרים?

צנצנת חמוצים היא דרך שונה להגשה של ירקות ולעיתים אופציה נהדרת לטעימה של ירק חדש.

הגדול שלי טעם קולרבי וגזר בפעם הראשונה מהחמוצים (ומאז זה סיפור אהבה)🥕


אז נכון זה לא תחליף קבוע לירקות אבל אחלה של גיוון ואופציה נוספת לדרך להגיש ירקות לאורך השבוע.


עיקר העבודה זה הכנת הירקות: ניקוי קילוף וקיצוץ, התיבול לוקח ציק צאק!


מתכון:

מצרכים-

מגוון ירקות קשים חתוכים לרצועות: גזר, קולורבי, כרוב, כרובית, שומר, פלפל, גמבה, צנונית, סלרי, 3 שיני שום

(בחרו את הירקות לפי הטעם והזמינות, כולם יהיו נהדרים)

רבע כוס מלח גס

8 כוסות מים רותחים

מיץ מלימון 1

שליש כוס חומץ(רגיל/תפוחים)

רבע כוס שמן קנולה


אופן ההכנה-

קוצצים את כל הירקות לרצועות דקות או לחתיכות גסות. שמיפ בקערה גדולה, על השום לא לוותר!🧄🧄🧄

מערבבים בקערה נפרדת 8 כוסות מים רותחים 💧

עם רבע כוס מלח🧂 עד להמסה.

מוסיפים לנוזלים שליש כוס חומץ, מיץ לימון ורבע כוס שמן.

מוסיפים את הנוזלים על הירקות.

מועכים מעט את הירקות בתוך הנוזלים(עם מועך תפו״א או הידיים🖐🏻) ומעבירים לצנצת זכוכית נקייה.🫙

(אני לא מעקרת את הצנצנת כי זה נשמר אצלי במקרר גג עד 3/4 ימים אחכ זה כבר מחוסל)


אפשר להוסיף עמבה, פלפל אנגלי, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר או כל תיבול שאתם אוהבים. יוצא תמיד מוצלח

bon appétit!!!

Comments


בואו לבקר

בניית אתרים

הצהרת נגישות

צרו קשר

052-5757679

email.gif

ווטסאפ

מרכז רננים מודיעין מכבים רעות (קומה 2)

location.gif
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2023 כל הזכויות שמורות לחוה רוזנר לסרי

bottom of page