מצרכים:
חתיכה של דלעת (לא כלכך משנה המשקל)
מים לכיסוי
מלח
שמנת לבישול/להקצפה או אגוזי קשיו לא קלויים אופן ההכנה: לוקחים חתיכה של דלעת מקלפים וחותכים לקוביות גדולות. מניחים בסיר ומוסיפים מים עד לכיסוי הדלעת. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש ומבשלים עד אשר הדלעת רכה מאוד (30-40 ד׳) טוחנים מוסיפים מלח והמרק מוכן! לפני הגשה הילדים שלי מוסיפים שמנת לבישול/להקצפה למרק מה שגם מקרר אותו וגם מסמיך ומעשיר אותו ונותן לו טעם ואוו!!! לגירסה פרווה/טבעוני להוסיף לסיר בתחילת הבישול חופן קשיו לבשל ואז לטחון יחד. ייתן למרק מרקם קרמי ועשיר (בדומה לשמנת) אפשר להכין את המרק בשילוב ירקות נוספים לדוג׳ גזר,בטטה, דלורית, שום, בצל וכו׳ אפשר להוסיף עדשים כתומות, אפשר לטגן בהתחלה וכו׳ וכו׳ וכו׳ (בקיצור לכו תשתגעו…) וכמובן שאפשר להוסיף למרק ירק קצוץ לקישוט, הקרמה עם גבינה צהובה, קרוטונים תוצרת בית, לחם שום, קניידלך, בצקיות וכל העולה על דעתכם בתיאבון!!!
Comments