
״לבזוק= זוֹרה, מפַזר אבקה (סוכר, מלח וכדומה)״
נכון זאת לא מילה שגורה ביום יום אבל חיפשתי מילה המתאימה ביותר לתרגם את הביטוי ״to sprinkle״, חשבתי על לפזר, להזליף אבל הכי מתאימה ללא ספק הייתה לבזוק.
🧂🧂🧂🧂
ועכשיו חזרה לעיניינינו,
האם גם הילדים/פעוטות שלכם אוהבים לפזר אוכל על האוכל?
האם אי פעם שמתם לב שהילדים שלכם אוהבים מאוד גבינת פרמזן או את המלחיה בזמן הארוחה?
•לפעמים לבזוק משהו אפילו יותר כיף מלאכול אותו.
כמובן שהמזונות שאנו רגילים לבזוק זה כיף, אבל יש מזונות שיכולים לשמש "שלג" או "גשם" כשמגיע הזמן לאכול.
יש מצב שם תוסיפו לארוחה משהו לבזוק מעל זה יהפוך את הארוחה מארוחה משעממת לארוחה כיפית ומדליקה.
מלבד האפשרויות שהוצגו, נסו גם:
- דגנים
- כל סוג של ירק קצוץ דק
- גבינות מגורדות
- שמרי בירה
- תבלינים למינהם (אבקת שום, סומק, כורוכום, וכו׳)
- פצפוצי אורז
- ירק או פרי מגורד דק
ובקצור אינסוף אפשרויות רק תנו לעצמכם לחשבו על שילוב מעניין ומתאים ולכו על זה...
•
שאלו את הילדים כיצד הם רוצים לבזוק?
ידיים?, כפית?, כלי מתאים?
ותהנו מהארוחה!
bon appetit !!!
Comments