חנק הינו חשש שיש לכל הורה לילדים קטנים.
ישנם מזונות מהם יש להימנע מלהגישם בצורתם הטבעית עד גיל 5, אך אין מניעה להשתמש במזונות הללו בצורה בטיחותית.
כמה טיפים מומלצים:
פעוטות שכבר יושבים אוכלים בישיבה בלבד ובהשגחה של מבוגר
להימנע מאכילה בזמן הליכה,ריצה, קפיצה, גלגוגלים וכו׳
בשלבים הראשונים של הטעימות מגישים באופן הדרגתי מרקמים שונים. מתחילים בהאכלת אוכל מרוסק, לאחר מכן מגישים אוכל רך בחתיכות קטנות המותאמות ליכולות הילד.
לדוגמא תפוח בתחילה ניתן מרוסק בהמשך מגורד לאחר מכן רצועות ולאחר מכן פלחים וכו׳
מקפידים לחתוך לאורך מאכלים עגולים כמו עגבניות שרי,גזר, ענבים, מלפפון (לרצועות או קוביות קטנות)
אין לתת לתינוקות וילדים קטנים פיצוחים כמו אגוזים, בוטנים, שקדים וכו’ בשל נטייתם להתנפח ולחסום את קנה הנשימה – אלא אם כן הם טחונים ומוגשים במרקם חלק לגמרי, ממש כמו קמח.
אם נתתם נקניקיות הקפידו לחתוך אותם לאורכם!
מכל הממתקים המסוכנים הכי טוב פשוט להימנע עד גיל 5 (רק רווח)
*הטבלה אינה כוללת את כל סוגי המזון.
Comentarios