top of page

טרי? קפוא? משומר?

והפעם תירס!🌽

לעתים קרובות אנשים אומרים לי שבשימורים אין חומרים מזינים. וזה לא נכון! 🥫 פירות ירקות וקיטניות משומרים מכילים הרבה חומרים מזינים, אם כי הם נוטים להכיל מעט פחות חומרים מזינים מאשר באותו המזוןטרי או קפוא. אבל הם עדיין מזינים. 🫙 מומלץ להשתמש בכל האפשרויות העומדות לרשותכם – טרי, קפוא, מיובש ומשומר. כולם נחשבים וכולם מזינים. ובעידן הנוכחי שלעיתים יש צורך להכין משהו מזין במהירות ניתן להשתמש גם בדרכים המהירות יותר 🌽 זה נכון שתמיד עדיף לאכול אוכל טרי שקנינו וממנו הכנו אבל לא תמיד הדבר אפשרי. אם אתם קצרים בזמן מזון קפוא (שאינו מעובד) מהווה פתרון מצויין. ועיקר הוויטמינים המינרלים והסיבים נשארים גם במזון הקפוא. במידה וגם למזון הקפוא אין לכן זמינות (המחיר של המזון ה קפוא לרוב גבוה יחסית) ניתן להתשמש לעיתים בחלופה של שימורים שאומנם לא מומלץ לאכול מהם באופן יומיומי אבל בהחלט ניתן לנוסיפם לתפריט השבועי במקרים בהם שאר הירקות/פירות אינם זמינים לנו. שורה תחתונה: העדיפו ירק טרי> ירק קפוא> ירק משומר ורק מילה קטנה לגבי תירס, תירס הינו דגן מלא (כיוון ונאכל בשלמותו עם הקליפה. תירס הינו דגן נטול גלוטן ולכן מתאים גם לציליאקים התירס מכיל סיבים תזונתיים, עשיר במגנזיום, ברזל ובויטמינים מקבוצה B. וכן באשלגן, ויטמין C, ויטמין A וחומצה פולית!🌽🌽🌽 bon appétit!!!


Comments


בואו לבקר

בניית אתרים

הצהרת נגישות

צרו קשר

052-5757679

email.gif

ווטסאפ

מרכז רננים מודיעין מכבים רעות (קומה 2)

location.gif
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2023 כל הזכויות שמורות לחוה רוזנר לסרי

bottom of page