

כמובן שאי אפשר להתעלם מחג השבועות ״חג הגבינות״
אז איזו גבינה הכי מומלצת? האם יש גבינה שאינה מומלצת? כמה אחוזי שומן לאכול?
הרבה שאלות בנושא גבינות אני נשאלת, וכרגיל אין תשובה אחת נכונה.
🧀🧀🧀🧀🧀🧀🧀
אם הילדים שלכן אוהבים גבינות זה נהדר גוונו בסוג הגבינה ובאופן ההגשה לדוגמא:
גבינה לבנה סוג: 5%, 9%, גבינת שמנת, עם זיתים, גבינה בטעם...
אופן הגשה- בכריך, מטבל, כחלק ממאפה מתוק, מאפה מלוח, בכפית, רוטב לסלט...
גבינה צהובה: סוג- 28%-9%, גאודה, גרוייר, גורגודזולה, צמג׳גו, אמנטל, פרמזן, צ׳דר
אופן ההגשה- ריבועים, פרוסה, קוביות,מגורדת, טוסט, פיצה, מותכת, מאפה, חביתה....
בולגרית: סוג- 5%-24, פטה, עיזים, מעודנת, למריחה
אופן ההגשה- בסלט, בטוסט, פסטה, לזניה, עם אבטיח...
בקיצור הבנתם את הרעיון! לגוון לגוון לגוון!
העדיפו להגיש גבינות 5%-9% בעיקר ואת הגבינות השמנות יחסית בכמות קטנה יותר, כנ״ל לגבי הגבינות המכילות כמות נתרן גבוהה.
הילדים שלכם לא אוהבים כלכך גבינה? לכו אם הגבינות שהם אוהבים והתקדמו מהן באופן הדרגתי לדוגמא:
אוכלים רק גבנ״צ על פיצה- הוסיפו גבנ״צ גם על אוכל אחר, שנו את סוג הגבנ״צ, שנו הצבע שלה וכו׳
אוכלים רק גבינה לבנה- שנו את אחוזי השומן, הגישו כמטבל/כריך/כפית, שנו צבע (כורכום, סלק) וכו׳
המשיכו להגיש בבית גבינות מסוגים שונים ושתפו את הילדים בהכנה ובהגשה, איכלו יחד איתם.
שמרו על אווירה נינוחה ונעימה ובלי לחץ כלל בנושא הטעימה.
bon appétit
Comments