
אין דרך מושלמת להאכיל משפחה ולעתים קרובות אנו נדרשים להשתמש בצורות שונות של מאכל מסויים, לא משנה עם מטעמי קוצר זמן, מחיר,זמינות וכו׳. מה שחשוב לזכור כי כל האפשרויות הן לגמרי יכולות להיות חלק מתזונה בריאה!
🥭🥭🥭
️כל האפשרויות הללו מציעות חומרים מזינים ומרקמים שונים. מומלץ לפנות קודם כל למזון טרי ובעיקר לטרי , אבל ניתן להשתמש בכל הסוגים האחרים במידת הצורך לדוגמא: כשנגמר לנו טרי, צריכים משהו נוח יותר, או סתם רוצים לגוון את המזון
טיפים:
- פירות קפואים הם אופציה נהדרת מכיוון ורוב הערכים התזונתיים שלהם נשמרים. אם ניתן להם להפשיר, זה יכול להוות אופציה רכה ובטוחה עבור אוכלים צעירים יותר. ניתן כמובן להוסיף לשייקים, דייסות, ומוצרי מאפה .
- שימורים של פירות ב-100% מיץ הם גם אפשרות מצוינת. לרוב הם רכים מאוד, ומתאימים לבישול ואפיה
- פירות יבשים - מבחינת מרקם יש לשים לב לילדים הקטנים/תינוקות כיוון והמרקם שלהם מאוד מאתגר ומצריך יכולת לעיסה מתקדמת וכן יש להגיש אותם בחיתוך שאינו יהווה סכנת חנק, כמו כן יש לשים לב אצל הגדולים יותר כי לפעמים יש נטייה לאוכל אותם כמו גרעינים ולחסל קופסא בלי לשים לב. הם טעימים נשמרים הרבה זמן . מומלץ לחפש אפשרויות מיובשות ללא תוספת סוכר כשאפשר.
- טחון- זה נשמע קצת מטופש ולא הגיוני אבל כל הילדים שלי מתלהבים מלקבל סמוצ׳י פירות (לא ברור לי כלכך למה), הם עשויים לרוב מ100% פרי וללא חומרים משמרים בקיצור אחלה דרך לצרוך פירות מידי פעם או לפנק את הילדים
bon appétit!!!
Comments