top of page

זה ארוחת הערב המועדפת על הילדים שלי...


ביום של קרפ כולם שמחים ומרוצים מאוד.

את המתכון קיבלתי מסבתא שלי, כשהייתי קטנה בכל פעם שסבתא שלי הייתה באה לבקר היא הייתה מכינה לנו את הקרפים המעולים האלה, בקיצור זיכרונות טובים יש לי ממנו.


לוקח 5 ד׳ להכין את הבלילה ואפשר להכין אותה מראש (ואפילו עדיף)

אני שומרת את הבלילה בתוך בקבוק של רוטב ולקראת הארוחה מתחילה להכין את הקרפים.

אם מכנים קרפים גדולים ושמנים זה ייקח כמה ד׳, אם אתם רוצים קרפים דקים וקטנים ייקח קצת יותר זמן.

לפעמים אני מכינה אותם רק מקמח לבן ולפעמים מערבבת חצי קמח מלא וחצי לבן גם כן מתקבל בברכה.


מה מורחים? במה ממלאים?

ממרחים: ממרח שוקולד ביתי, ריבה, אבקת סוכר, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, חמאה וכו׳

אפשר כמוכן לגלגל לבלינצ׳ס עם גבינה, או סתם לגלגל ולטבול

אפשר להשתמש בקרפ כמו טורטיה ולמלא גם במלוח🌮🫔🌯


בקיצור תתחילו להכין קרפים ומשם תנו לילדים לעשות את שלהם.


מתכון: (יוצא 10-12 קרפים)

מצרכים-

כוס קמח (אפשר חצי לבן חצי מלא)

קורט מלח🧂

ביצה🥚

כפית שמן

1.5 כוסות מים 💧

חצי כפית וניל - לא חובה

אופן הכנה:

לערבב יחד בקערה את הקמח, מלח, ביצה, שמן ו3/4 כוס מים והוניל (אם הוספתם).

כאשר הבלילה חלקה מוסיפים את 3/4 כוס המים הנותרים ומערבבים עד שהבלילה חלקה לגמרי (נוזלית)

מומלץ לחכות כמה דקות שהבלילה תנוח (ככה סבתא שלי אומרת)

מחממים מחבת על אש בינונית, מוזגים כמות קטנה למרכז המחבת ומנענעים את המחבת ימינה/שמאלה עלמנת שהבלילה תתפזר במחבת.

כאשר מופיעות בועיות קטנות ושולי הקרפ מתנתקים, הופכים את הקרפ ל10-20 שניות ומוצאים חוזר חלילה.


מומלץ להכפיל כמויות (אני באופן קבוע לפחות מכפילה ואף יותר)


נשמר מצויין במקרר יום יומיים.

מתאים מאוד לשים בקופסת האוכל לבית ספר (בגלל זה תכינו כמות גדולה יורת שיהיה לכם ספיירים)

או כארוחת בוקר לפני בית ספר


bon appétit!!!

Comentários


בואו לבקר

בניית אתרים

הצהרת נגישות

צרו קשר

052-5757679

email.gif

ווטסאפ

מרכז רננים מודיעין מכבים רעות (קומה 2)

location.gif
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2023 כל הזכויות שמורות לחוה רוזנר לסרי

bottom of page