ושוב פעם מתכון שהוא לא ממש מתכון אבל משמש אותנו המון בבית ולכן אני חולקת אותו.
כמעט בכל משפחה יש את הילדים שאוהבים לשתות את ״המיץ״ של הסלט, מכירים?
הילדים האלה יהנו מאוד מהוינגרט המוכן מראש.
הגדולים שלי מאז ומתמיד היו מתווכחים, מי יישתה את ״המיץ של הסלט״, מאז שאני מכינה את הוינגרט קודם כל כבר אין וייכוחים (לא על זה לפחות) ושנית הם אוכלים ירקות בשפע בארוחת הערב ובהנאה גדולה.
סבתא שלי מכינה וינגרט נהדרת חמוצה לאללה ומלוחה מאוד (בלי שמן) והילדים מחכים להגיע אליה כדי לאכול עגבניה ומלפפון עם וינגרט (נשמע הזוי!?) אבל בחייי שזה נכון. 🥒🍅
תכלס גם אני ואחי היינו שותים אצל סבתא שלי, שלולית וינגרט מכף היד שלנו (פעם כשהיינו קטנים)🤚🏻.
אגדיל ואומר שלכל ילד יש את מדרג הוינגרטים המועדפים עליו ויש מתמודדים חזקים מאוד (לא לשכוח אנחנו צרפתים).🥇
אנחנו מכינים צנצנת 🫙קטנה של וינגרט פעם בשבוע בערך והיא משמשת אותנו לאורך השבוע. הגדולים שלי מטורפים על זה...
הוינגרט נשמרת היטב במקרר מספר ימים. אפשר להכין אותה בהמון וריאציות וסוגים וממצרכים שיש תמיד בבית ולא מתקלקלים.
וכל שילוב שתכינו יוצא טעים.
המתכון פה הוא של הדודה (מלודי), הוא טעים מאוד, חריף, חמוץ והכי קל להכנה מכולם וכמוכן אחד הפייבוריטים לוינגרט המועדף.
מתכון-
מצרכים:
7 כפות שמן קנולה
8 כפות חומץ תפוחים
1 כפית חרדל דיג׳ון
1 שן שום
מלח ופלפל לפי הטעם (אם מישהו רוצה כמיות מדוייקות אין בעיה אני אמדוד)
מערבבים היטב או יותר נכון משקשקים טוב טוב טוב! וזה מוכן!!!
איך לגוון?
שלבו/החליפו את השמן קנולה לשמן זית
שלבו/החליפו את החומץ תפוחים בלימון, חומץ בלסמי וכו׳
ניתן להוסיף רוטב סויה (ולהפחית מלח כי זה סופר מלוח)
להחליף את החרדל דיג׳ון בחרדל פחות חריף
להוסיך שום, להוסיף בצל, להוסיף אבקת שום, להוסיף דבש וכו׳ וכו׳ וכו׳....
יש אינסוף אפשרויות וסוגים.
מה אפשר לאכול עם זה? כל הירקות: מלפפון, עגבנייה, חסה, כרוב, גזר, פלפל, ברוקולי, כרובית ועוד ועוד.
הילדים שלי אוהבים לטבול את השניצל בפנים ואפילו לשים על הקוסקוס/פסטה כרוטב.
אם אני שולחת להם סלט קצוץ עם וינגרט בצד לבית ספר זה ניצחון בטוח.
bon appétit!!!
top of page
bottom of page
Comments