הבאן זהו סוג של לחמניה קטנה שמכינים באידוי. לוקח 8-9 ד׳ של אידוי והן מוכנים.
נכון לוקח קצת זמן להכין אותם אבל זה רעיון מעולה לגיוון ארוחת ערב של הילדים במקום הלחם/הפיתה.🍞🥖🥯
אצלנו בבית הגדולים אוהבים אותם גם בארוחה ערב קלאסית שלל חביתה סלט וגבינה אבל גם עם אבוקדו, שניצל טופו או המבורגר קטן(מי שרוצה אשלח לו תמונה).
אני לא מהמשקיעות בעיגולים יפים ומושלמים ואין לי בעיה עם באנים מחורצים כמו שיוצאים לי. מי שרוצה באנים יפים וחלקים שישקיע קצת יותר בגלגול.🫤
מתכון:
מצרכים-
- כוס וחצי קמח לבן
- כוס וחצי מלא
- כף גדושה סוכר (עדיין לו נסיתי בלי)
- שקית אבקת אפיה
- כף שמרים יבשים
- 2 כפות שמן
- 1 כפית חומץ
-1 כפית מלח
אופן הכנה:
שמים את כל המצרכים בקערת מיקסר עם וו לישה, לשים במשך 7-10 ד׳ במהירות בינונית-איטית. מכסים את הבצק ומתפיחים בערך שעה.
יוצרים עיגולים של בצק קטנים (הם מתנפחים בבישול אז אל תכינו גדול מידי).
ומניחים על ריבוע קטן של נייר אפיה על מנת שלא יידבק
מרתיחים מים בסיר עם רשת אידוי מעל. (אני שמתי מסננת של פסטה שמתלבשת לי בול על הסיר) (שימו לב שהמים הרותחים לא ייגעו פיזית ברשת אלא רק אדים).
מכניסים לרשת האידוי 5-6 באנים (תלוי בגודל)עם הנייר אפיה מכסים את הסיר ומשאירים על אש גבוהה 8-10 ד׳.
חותכים את הלחמניה לרוחב(זהירות רותח!) ומגישים.
(זה לחמניית המבורגר קטנה ומשולמת להמבורגר קטן- מי שרוצה תמונה שיגיד לי)
תכלס זה טעים עם הכל!😋
אפשר גם להקפיא❄️
ביום שאני מכינה באנים השיר ברקע מתנגן לי בראש בלופ...
bon appétit!!!
Comments