top of page

אצבעות פולנטה!





אצבעות פולנטה מהירות! זהו אחד המתכונים המנצחים אצלי בבית. 5 מצרכים, 5 דקות עבודה וזה מוכן. הפולנטה עשויה בעיקרה מקמח תירס המכיל בעיקרו פחמימות ומעט סיבים תזונתיים וחלב המספק חלבון וסידן. מבחינת מרקם: המרקם של הפולנטה מושלם עבור תינוקות המתנסים בטעימות ומתקדמים למרקמים יותר מורכבים מרסק. היא נוחה לחיתוך לצורת אצבעות אשר נוח מאוד להחזיק ביד, וכשאר נוגסים בה היא רכה ומתפרקת בפה. אם עדיין קיים קושי מבחינה מרמקית לאכול ממנה מקלות ניתן לחתוך אותה לקוביות קטנות או פסים דקים ואף למעוך אותה למרקם פירה גס. עבוד הילדים הגדולים הם יכולים לעצב אותה באופן עצמאי עם חותכנים בצורות שונות, או לתרגל שימוש נכון בסכין(כיוון ומאוד קל לחתוך אותה). אפשר להגיש אותה עם כל תוספת שרוצים החל מסלט, חביתה, גבינה, מטבל עגבניות, מטבל יוגורט או כל העולה על דעתכם. . מתכון: מרתיחים בסיר 500 מ״ל חלב, 150 מ״ל שמנת לבישול(אפשר גם להקצפה יוצא יותר עשיר) וקורט מלח, מערבבים מדי פעם עד לרגע לפני הרתיחה ויש בעבוע(זהירות כשזה מגיע לרתיחה מלאה הנוזלים גולשים החוצה מהסיר במהירות) בשלב הזה מוסיפים 100 ג׳ קמח תירס (6 כפות גדושות) וממשיכים לערבב. לאחר כדקה מנמיכים את הלהבה וממשיכים לערבב עוד 2-3 דקות עד אשר סימני הערבוב שלנו נשארים על הפולנטה. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן קלות עם שמן זית. משטחים ומקררים. כאשר זה מתקרר החיתוך של זה קל מאוד. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה. bon appétit!!!

Comments


בואו לבקר

בניית אתרים

הצהרת נגישות

צרו קשר

052-5757679

email.gif

ווטסאפ

מרכז רננים מודיעין מכבים רעות (קומה 2)

location.gif
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2023 כל הזכויות שמורות לחוה רוזנר לסרי

bottom of page