top of page

איזה קמח הכי מומלץ?




אין קמח אחד שהוא הכי טוב, לכל קמח יש את התכונות שלו ואת החוזקות והחסרונות שלו.

ישנם שיקולים שונים ורבים בבחירת סוג הקמח/ים איתם נאפה/נבשל, לדוגמא:

- מה אנו מתכננים להכין? עוגה, עוגיות,

לחם,פסטה, בצק לפיצה, לביבות וכו׳.



מרכיב הטעם והמרקם המושפע משימוש

בכל קמח. לדוגמא קמח מלא יידרוש תוספת מים בבצק וכן יצא מעט פחות אוורירי מהקמח הלבן, קמח כוסמין מכיל פחות גלוטן

ובכך גורם לנפח קטן יותר של המאפה.


חג הפסח, שימוש בקמח מצות בגלל חג הפסח (ובשאריות של הקמח מצה שנשארו מפסח בדכ נשאר עד הפסח הבא (תכינו קניידלך!)


- צליאק/ רגישות לגלוטן- גורמים לבחירת סוגי קמחים שונים ומגוונים (ראו עמוד 2 בפוסט)

🥧

קמח לבן נטחן מגרעין החיטה (אנדוספרם) ללא הקליפה והנבט המכילים סיבים תזונתיים, שומן וויטמינים ומינרלים שונים.

קמח מלא נטחן יחד עם כל רכיבי הגרעין ( אנדוספרם, סובין, נבט)מסיבה זו קמח חיטה מלא עשיר יותר בסיבים תזונתיים, ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון בהשוואה לקמח חיטה לבן.


קמח כוסמין- כוסמין היא של חיטה עתיקה השייכת למין של חיטת הלחם. לכוסמין תכולת חלבון גבוהה יותר בהשוואה לחיטה.

בכוסמין תכולת הגלוטן נמוכה והרכבו שונה ביחס לחיטה ולכן נחשב פחות אלרגני עבור אנשים הרגישים לגלוטן וכן נחשב מעט קל יותר לעיכול בגלל הרכב פחמימות שונה אשר יכול להוביל להפחתת גזים לאנשים עם רגישות בנושא זה.

(אינו מתאים לחולי צליאק)


קמח שיפון- .שיפון עשיר בסיבים מסוגים שונים.

🥖🥨

אני ממליצה לאורך השנה לשלב את כל הקמחים (כמובן בהתאם למצב הרפואי) ולנסות ולגוון ולשנות את יחסיהם במאכלים אותם אנו מכילים.

למשל: רגילים להכין מאפינס מקמח לבן בלבד התחילו בהוספה של 25% קמח מלא והשאר לבן, מכינים בצק של פיצה מקמח לבן בלבד חלקו את הקמח ל50% קמח לבן ו50% קמח כוסמין, מכינים פנקייק מקמח לבן בלבד הוסיפו 25% קמח כוסמין מלא והשאר קמח לבן וכו׳🥞


bon appétit!!!

Comentarios


בואו לבקר

בניית אתרים

הצהרת נגישות

צרו קשר

052-5757679

email.gif

ווטסאפ

מרכז רננים מודיעין מכבים רעות (קומה 2)

location.gif
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2023 כל הזכויות שמורות לחוה רוזנר לסרי

bottom of page