
אפשר ומומלץ לגוון גם בזה!
שינויים קטנים (בעיקר במזונות מוכרים) יכולים להרגיל את הילדים לאכילה של מזון ״דומה אבל שונה״ ולהוות צעד קטן ומשמעותי לביסוס אכילה מגוונת.
שנו את דרך החשיפה של מזון אהוב לעיתים קרובות, לדוגמא: חיתוך המלפפון לצורות שונות, קילוף שונה, גודל שונה, תיבול שונה, ואפילו מלפפונים חמוצים.
שתפו את הילדים ע״י שימוש בחותכנים, קילוף ותיבול.
עודדו את הילדים להשתתף בהכנות לארוחה: בחירת המלפפונים מהמדף בסופר (או במחשב), בבחירת אופן החיתוך ואף בחיתוך עצמו בהתאם לגיל
זה נכון שהכי קל לתת מלפפון חתוך למקלות עם קצ מלח אבל בהשקעה קטנה ושינוי קל זה ייתרום לילדים ביטחון להיחשף למזונות דומים אך שונים.
היו סבלניים ועקביים במאמצים להציג מאכל מוכר אך שונה.
אם משהו לא עובד עבור הילד שלך, עזבו את זה ונסו שוב בהמשך הדרך...
וזכרו, חשוב ליצור סביבת אכילה חיובית ונעימה ולהימנע מללחוץ על ילדכם לאכול או לטעום מזונות שונים.
שינויים קטנים יכולים להצטבר עם הזמן ולעזור לנו להרחיב בהדרגה את קשת ומגוון הטעמים.
bon appétit
Comments